maandag 9 oktober 2017

Hoekenwerk


Het eerste hoekenwerk van het jaar! Super!
Net zoals ons klasthema, zien we ook de minions terug in ons hoekenwerk. Zo zien we snel met wie we in een groepje zitten en de volgorde van de eilanden dat we zullen doen.
Dit zijn de verschillende eilanden en hun opdrachten in dit hoekenwerk:

- Beeldeiland: Een collage maken met vlakke figuren in de vorm van huisjes.
- Taaleiland: Begrijpend lezen. We kregen een brief waarin gevraagd werd om de boeven te vinden. Er waren allerlei getuigenissen dat we goed moesten lezen om zo de beschrijvingen van de boeven, hun uiterlijk en hun misdaad te weten te komen. Er waren gemakkelijke en moeilijkere getuigenissen, dus voor elke leerling op zijn of haar niveau! Wat hebben wij supergoede speurneuzen in de klas!
- Denkeiland: Hier oefenden we de maaltafels en soms ook al de deeltafels. Maar dit deden we niet door gewone oefeningen te maken, nee hoor, we kregen een blad waarop we hokjes in een bepaalde kleur moesten kleuren afhankelijk van de uitkomst. Wanneer 8 kinderen hun blaadje af hebben, vormen deze samen 1 grote tekening!
- Beweegeiland: Hier mochten we onze beste dancemoves bovenhalen met Just Dance! Er zit zeker talent in de klas.
- Sameneiland: Op dit eiland leren we om op een respectvolle manier met elkaar omgaan door spelletjes met elkaar te spelen. Deze keer speelden we het spel Uno.
- Wereldeiland: Leren omgaan met de computer, we begonnen met iets gemakkelijks dat we allemaal kennen: Bingel!

Wij kijken alvast uit naar het volgende hoekenwerk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten